Kattava Thaimaa matkaopas

Tämä on Thaimaalaisen kanssa yhdessä laadittu kattava matkaopas Thaimaahan

Opit perustiedot Thaimaasta, mitä matkalla kannattaa ja ei kannata tehdä ja vinkit rahan säästämiseksi

Joten, jos haluat säästää rahaa & saada autenttisen kokemuksen Thaimaasta, jatka lukemista

Thaimaanlippu

Sisällysluettelo

Thaimaan perustiedot:

Thaimaan virallinen kieli: Thai

Thaimaan valuutta: Thaimaan raha on bahti, 1 euro vastaa noin 36 Thaimaan Bahtia.

Rahanvaihto Thaimaassa: Rahanvaihtopisteitä ympäriinsä, ne on halvin tapa vaihtaa euroja Thaimaan bahteiksi. Lentokentällä rahanvaihto on kalliimpaa, halpoja kojuja löytyy kuitenkin lentokentän juna-aseman yhteydestä.

Pankkiautomaatit Thaimaassa: Pankkiautomaatin löytämisessä ei ole onglemaa ja rahaa on helppo nostaa. Automaatit ottavat kuitenkin jokaisesta nostosta 10 euron kulun + Oman pankin kulut

Virtapistoke: Thaimaa käyttää virtapistoketta, johon sopii Eurooppalainen (suomalainen) pistoke ongelmitta. Et siis tarvi adapteria.

Turvallisuus: Thaimaa on varsin turvallinen matkakohde, myös yksin matkustavalle. Ongelmina lähinnä turistihuijaukset ja varkaudet.

Thaimaa viisumi: Suomalainen ei tarvitse viisumia Thaimaahan, jos matka kestää alle 30 päivää. Tähän voi hakea vielä 30 päivää lisäaikaa. Lentoyhtiö todennäköisesti kysyy lippua pois maasta

Thaimaa lennot: Suomesta on helppoa sekä halpaa lentää Thaimaahan. Halvimmat lennot Thaimaahan lentää useimmiten Venäläisen Aerofolotin. Turkish Airlines & Qatar airways kampanjoi useasti ~450€ hintaisia meno-paluu matkoja. Ainoastaan finnair lentää Thaimaahan suoraan suomesta, Matkatoimistot järjestävät omia suoria tilauslentoja.

Thaimaa sää: Paras aika matkustaa Thaimaahan on sadekauden ulkopuolelle, eli marras-huhtikuussa. Tällöin sää on viileämpi ja sateita on harvemmin. Miinuspuolena, että kuivakausi on Thaimaan sesonkiaikaa ja lentojen sekä hotellien hinnat ovat korkeimmillaan. Myös rannat ja baarit täyttyvät länkkäreistä.

Thaimaa aikaero: Thaimaa on ajassa 4 tuntia suomea edellä.

Thaimaa rokotukset: Thaimaahan matkaavan kannattaa hankkia Hepatiitti A & B rokote.

Jos haluat päästä halvemmalla ja vältellä turisteja, matkusta touko-lokakuussa. Tällöin pieniä sateita ilmenee ja ilma on hieman kuumempi. Sadekuurot ovat kuitenkin yleensä nopeita, eivätkä juuri haittaa loman viettoa. Hotellit ja lennot on halvempia sesongin ulkopuolella.

Thaimaa matkakohteet

Thaimaa on maa josta löytyy jokaisella jotakin

Thaimaasta löytyy rantoja, isoja kaupunkeja ja vuoristoja

Tässä kappaleessa käydään läpi muutama suosituin Thaimaan matkakohde

Thaimaan kartta

Bangkok

Bangkok on Thaimaan pääkaupungi sekä maailman vierailluin kaupunki. Useat Thaimaan matkaajat viettävät Bangkokissa vain muutaman päivän ja sitten suuntaavat muualle Thaimaahan.

Bangkokissa ei nopeasti katsottuna ole paljoa turistinähtävyyksiä, vaan Bangkok on pikemminkin kohde shoppailuun, ihmettelyyn ja syömiseen & juomiseen. Tarkemmin tutustuessa kuitenkin huomaa, että kaupungissa on paljon nähtävää sekä koettavaa.

Bangkok tärkeimmät nähtävyydet

 1. Temppelit kuten Grand Palace
 2. Khaosan Road
 3. Kelluvat markkinat
 4. Markkinat
 5. Ostoskeskukset

Pattaya

Muutaman tunnin bussimatkanpäässä Bankokista sijaitseva Pattaya tunnetaan hieman huonomaineisena rantalomakohteena. Monet matkailijat välttävätkin pattayaa kuin ruttoa ja vannovat etteivät sinne aio ikinä mennä. Samalla Pattayalla talvehtii yllättävän moni suomalainen ja Pattayan kaduilla kävellessä kuulee yllättävän paljon suomea.

Todellisuudessa Pattaya on mainettaan huomattavasti parempi rantakohde ja sopii hyvin myös perhelomalle. Viimevuosina Pattayan mainetta on pyritty parantamaan sekä rantoja siistimään.

Rannalla löhöilyn lisäksi pattayalta löytyy myös paljon tekemistä

Pattaya nähtävää

 1. Rannat
 2. Walking street
 3. Sanctuary of truth
 4. Cabaret showt
 5. kelluvat markkinat

Hua Hin

Hua Hin on toinen Bangkokin lähellä sijaitseva rantalomakohde. Toisin kuin Pattaya, Hua Hiniä pidetään paljon rauhallisempana ja rennompana lomakohteena. Hua Hin houkutelee enemmän perheitä kuin soolomatkaajia, joka tekee siitä erinomaisen kohteen rentoutumiseen rannalla tai vaikka golffatessa.

Hua Hin nähtävää

 1. Rannat
 2. Snorklaus ja sukelelu
 3. Leijalautailu
 4.  Yömarkkinat
 5. Phraya Nakhon Luola

Krabi

Etelä-Thaimaassa sijaitseva Krabi lukeutuu suomalaisten (sekä ruotsalaisten) suosituimpiin rantalomakohteisiin Thaimaassa. Krabi on monipuolinen matkakohde, joka tunnetaan erityisesti rannoistaan ja hyvistä kulkuyhteyksistä lähialueen saarille.
Krabilla on itseasiassa provinssia joka muodostuu Krabi Townista, Ao nangista, Railay rannasta ja Koh Phi phi saarista.
 

Krabi nähtävää

 1. Railay ranta & luolat
 2. Phi phi & muut saaret
 3. Tiger Cave tempeli
 4. Klong Thom kuumat lähteet
 5. Elefantti safari

Phuket

Aivan Krabin vieressä sijaitseva Phuket on thaimaan suurin saari ja useiden suosikkikohde. Phuket tarjoaa hienoja hiekkarantoja ja kulttuuria, Patong Rannalla et voi olla törmäämättä toiseen suomalaiseen tai ruotsalaiseen. 
 
Jos kuitenkin haluat vältellä turistirysiä, vältä majoittumista Patong rannan alueella.
 

Chiang Mai

Chiang Mai on pohjois-thaimaan suurin kaupunki, monen digitaalisen nomadin koti ja monelle reppureissaajalle tukikohta pohjos-thaimaan nähtävyyksien tutkimiseen.

Chiang maista löydät niin budjetti kuin luksus hotelleja, kymmeniä temppeleita, rennon ilmapiirin ja kauniita maisemia. 

Chiang Mai tekemistä

 1. Doi Suitep vuori
 2. Päiväretki Paihin
 3. Päiväretki Chiang Raihin
 4. Yömarkkinat
 5. Temppelikierros

Thaimaan Hintataso

Thaimaan reissu voi olla edullinen tai tulla kalliiksi

Lähtökohtaisesti Thaimaa on halpa maa, mutta varsinkin ensikertalainen turisti onnistuu tuhlaamaan Thaimaassa paljon rahaa

Tämä kappale on katsaus Thaimaan hintatasoon, opit mm. säästövinkit Thaimaahan

Thaimaan Baht

Majoittuminen

Majoittuminen tulee todennäköisesti lentoja laskematta olemaan matkasi suurin kustannus. Majoituksen hinta vaihtelee valtavasti matkakohteesta. Suosituista Thaimaan matkakohteista Bangkokissa ja saarilla majoittuminen tulee olemaan kalleinta ja pohjoisessa Chiang Maissa halvinta. 

Yleisestiottaen majoittuminen thaimaassa kannattaa varata etukäteen netin kautta, useimmiten hotellilla paikanpäällä varatessa hinta on kalliimpi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että hotellit pitäisi varata kuukausia etukäteen. Itse yleensä varaan noin viikkoa ennen saapumista.

Hotellit

Kuten yleensäkin, hotelleja on tarjolla jokaiselle budjetille. Keskimääräinen hotelliyö Bangkokissa ja saarilla kustantaa noin 40€/yö ja muualla thaimaassa hotelliyön saa 20-30€ hintaan.

Halvempia hotelleja löytyy myös 10-20€ hintaan

Hostellit

Hostelleja on thaimaassa laidasta laitaan, ja hinnat vaihtelevat sijainnin ja dormissa olevien sänkynjen mukaan. Keskimäärin hostelliyöstä joutuu pulittamaan 5-10 Euroa.

Airbnb

Airbnb vuokraaminen alle kuukaudeksi on Thaimaassa kiellettyä. Siitä huolimatta Airbnb on vuosi vuodelta yleisempi. Bangkokista löytyy rutkasiti hyviä Airbnb valintoja 25-50€/yö hintaan. Muualta Thaimaassa Airbnb huoneistoja on tarjolla alle 20€/yö hintaan.

Pidempiaikainen vuokraaminen

Asuntoja kuukausien vuokrasopimuksilla Thaimaasta löytyy rutkasti. Laadukkaan condo asunnon Bangkokin keskustasta saa noin 500€/kk ja Pattayalta alle 300€/kk. Halvemman asunnon voi löytää alle 200€/kk hinnalla

Ruoka & ravintolat

Ruoka ja ravintolat Thaimaassa ovat edullisia, varsinkin katuruoka, josta täyttävän aterian voi saada eurolla. Katuruokaa Thaimaassa kannattaa kokeilla rohkeasti, se ei ole mitenkään vaarallista, vaikka ennakkoluulot saattavat niin antaa olettaa.

Ostoskeskuksissa sijaitsevat ravintolat ovat yleensä katuruokaa kalliimpia, mutta niistäkin maittavan aterian saa muutamalla eurolla. 

Länsimaalainen ruoka, kuten pizzat ja hampurilaiset ovat kalliita, eivätkä yleensä yhtä hyviä kuin suomessa. Esimerkiksi Thaimaassa monesta paiaksta löytävän Pizza Companyn pizzat ovat samaa hintaluokkaa kuin suomen kotipizzan.

Kaikki ulkomailta tuodut tuotteet ovat myös kalliita, esimerkiksi Snicker tai Mars patukasta joutuu pulittamaan noin euron.

Valmisruokaa saa myydään myös varsin edullisesti 7-eleven ja familymart kioskeilla. Suosittelen matkan aikana koittamaan ainakin lämpimiä juustoleipiä.

Liikkuminen

Taksit ja julkinen liikenne ovat thaimassa edullisia. Paikalliset bussit maksavat alkaen 8THB (0.20€)/matka. Taksimatkat alkaen 35THB alkavalta 2 kilometriltä. Tyypillisesti parin kilometrin taksimatka maksaa noin 50THB ilman ruuhklaa. Turisteille löytyy aina “ystävällisiä” taksikuskeja jotka tarjoavat edullisempaa matkaa ilman mittaria. Nämä ovat ärsyttäviä huijareita joita on turistialueilla joka kulmalla. Käske kuskia käyttämään aina mittaria.
 

Aktiviteetit

Päiväkierrokset maksavat noin 500-1500THB (14-40€) aktiviteetistä riippuen, esimerkiksi päivän vaelluskierros viidakossa maksaa noin 1200THB. Aktiviteeteissä on on mahdollista ja kannattaa tinkiä, varsinkin jos matkustat isossa ryhmässä. Useimpiin puistoihin ja museoihin pääsymaksu on noin 50-100THB (1.50€-3€). Suosittu PADI laitesukelluskurssi maksaa noin 10 000THB (275€) ja se usein sisältää myös majoittumisen.

Aktiviteetit ja kierrokset kannattaa varata vasta paikanpäällä, sillä jokainen turistikohde on pullollaan matkanjärjestäjiä (ja hotelleja) joiden kanssa voi neuvotella ohjehintaa halvemman diilin. Netistä etukäteen varatessa reissu tulee lähes aina kalliimmaksi.

Thaimaan reppureissun hinta

Pienen budjetin reppureissaajan kannattaa budjetoida päivälle noin 20-30 euroa. Tällä rahalla saat huoneen halvasta hostellista (4-10€), syöt katuruokaa (3-5€), osallistumaan muutamalle aktiviteetille silloin tällöin(10-30€), käyttämään julkista liikennettä (1-2€)ja nauttimaan muutaman drinkin.

Jos suunnittelet viettäväsi aikaa saarilla, jossa kaikki on vähän kalliimpaa, tulee budjettia nostaa noin 40-50€/pv. Tällä budjetilla on mahdollista matkustaa kohteiden välillä lentäen, syödä maistuvia mereneläviä ja “paremmissa” ravintoloissa, osallistua useammalle aktiviteetille ja nukkua ilmastoidussa huoneessa.

Jos suunnittelet majoittuvasi länsimaalaisessa hotelliketjussa, tai kalliissa lomakylässä, syödä länsimaalaista ruokaa tai kalliissa turistikohteissa, osallistua useaan aktiviteettiin, matkustaa paljon eri kohteiden välillä ja nauttia enemmän alkoholia, tulee päiväksi budjetoida vähintään 100-150€.

Liikkuminen Thaimaassa

Liikkuminen on thaimaassa suhteellisen edullista ja julkinen liikenne helppokäyttöistä.

Pahaa aavistamaton turisti saattaa kuitenkin joutua helposti taksi tai tuk-tuk huijauksen kohteeksi

Tässä kappaleessa käydään läpi kaikki mitä tulee tietää liikkumisesta thaimaaksi

Liikkuminen Thaimaassa

Liikkuminen Thaimaassa on edullista, paikallisten käyttämät bussit kustantavat alkaen 8 THB (0.20€)/lippu.  Bangkokin metro ja Skytrain ovat hieman kalliimpia ja kustantavat 15-50THB/(0.40-1,50€)/matka. Taksikyydit ovat myös edullisia, kunhan vain pidät huolen että taksin mittari pysyy päällä. Mopotaksit eivät oikeastaan ole juuri tavallisia takseja edullisempia, mutta ne ovat nopeampia. Tuk-tukit ovat lähinnä turistien huvia ja täten paljon kalliimpia.

Bussit

Bussit on halvin ja suosituin tapa liikkua ympäri Thaimaata. Kaupunkien sisäiset bussit taas saattavat aiheuttaa turisteille turhaa päänvaivaa.

Julkiset bussit kustantavat alkaen 8 THB(0.20€)/suunta. Näissä busseissa harvemmin näkee toista länsimaalaista, ne eivät ole ilmastointia ja maksu kerätään vasta bussissa istuessa. 

Pidemmälle matkalle taas on tarjolla paljon erilaisia busseja, ilmastoimattomia, ilmastoituja tavallisia, makuupaikallisia ja luksusbusseja. Näiden hinta vaihtelee paljon reitistä ja matkasta. Esimerkiksi Bussimatka Bangkokista Trattiin (Koh Chang saaren lähelle) kustantaa 250THB ja Käytetyin bussireitti suomalaiselle turistille on varmasti Suvarnabhumilta Pattayalle. Tämä bussimatka kestää noin 2 tuntia ja maksaa 120THB (3.30€) Vinkki: Älä varaa netistä, vaan vasta kentältä

Bussiterminaalissa on usein länsimaalaisille “luksus” minivan kyytejä kaupittelevia. Kannattaa välttää nämä ja mennä oikealla bussilla, ne ovat jopa mukavampia kuin ahtaat ja vaaralliset minivanit.

Junat

Thaimaassa matkustaminen onnistuu myös erinomaisesti junalla, junat ovat kuitenkin thaimaassa erittäin hitaita. Usea reppureissaaja päätyy kokeilemaan junamatkaa Bangkok-Chiang Mai reitillä. Matka yöjunalla kestää noin 12 tuntia ja kustantaa makuupaikalla noin 30€

Junista löytyy eri matkustajaluokkia, kuten istumapaikat ilmastoinnilla ja ilman ilmastointia. Nukkumapaikat ilmastoinnilla ja ykkösluokan omat hytit. Vinkki: kannattaa varata jotain lämmintä junamatkalle, ilmastointi on usein säädetty erittäin viileälle

Lennot

Sisäiset lennot Thaimaassa ovat kohtalaisen edullisia. Esimerkiksi turistiluokan lento ilman kirjattavia matkatavaroita Bangkok-Chiang Mai kustantaa noin 25-50€/suunta. Lennot saarille ovat hieman kalliimpia. Kirjattavat matkatavarat nostavat lennon hintaa ~20€/laukku.

Muu julkinen liikenne

Bussien lisäksi monissa kaupungeissa on avolavoille rakennettuja “baht busseja”. Nämä kiertävät omaa reittiään ja matka kustantaa 10-20THB. Yleensä matka maksetaan kuskille hypätessä pois.

Bangkokissa tarjolla on erittäin loistava Airportlink, kaupungin päällä kulkeva BTS ja maanalainen MRT metro. Näillä kulkeminen on nopeaa, ja kustantaa noin 15-50THB(0.50-1.50€)/matka. Vinkki: Bangkokin matkalle, nopein ja halvin tapa päästä kaupunkiin Suvarbhumin kentältä on airportlink

Taksit

Takseja on joka kulmalla, ne kustantavat noin 35THB (1€)/alkava 2 km. Pieni matka kuitenkin ilman ruuhkaa kustantaa keskimäärin 50 THB. Turistialueilla on paljon takseja jotka tarjoavat matkaa ilman mittaria. Pyydä kuskia aina käyttämään mittaria, muuten tulet huijatuksi ja motivoit kuskia huijaamaan muitakin. Vinkki: Vältä taksihuijarit lataamalla puhelimeen Grab sovellus.

Mopotaksit

Mopotaksit erotat oransseista liiveistä, nämä penteleet suhailee välillä kamikazen tavoin eivätkä tarjoa joskus edes kypärää matkustajalle. Mopotaksit eivät juuri ole tavallisia takseja halvempia, mutta ovat huomattavasti nopeampia ruuhka-aikoina.

Grab

Grab on uberin kaltainen sovellus takseille, mopotakseille ja ruauan tilaamisen. Grab kyydit maksavat hieman tavallista taksia enemmän, mutta matkan tilaaminen on helpompaa, taksikuski ei yritä huijata ja matkan maksaminen onnistuu sovelluksen kautta pankkikortilla. Itse en koskaan käytä tavallisia takseja vain aina Grabia. Suosittelen.

Paras valinta tiukan budjetin reppureissaajalle onkin paikallinen liikenne. Kaupunkien sisällä busseilla liikkuu 8THB/suunta ja pidempi matka taittuu mukavasti ilmatoidussa yöbussissa. Bangkokissa kannattaa hyödyntää myös metroa ja skytainia nopeaan liikkumiseen