Bangkok matkaopas - Kaikki Bangkokista

Yhdessä paikallisen kanssa ja omien Bangkok kokemusten pohjalta laadittu kattavin matkaopas Bangkokiin.

Tämä ultimaattinen Bangkok opas kattaa kaiken mitä matkailijan tai expatin tulee tietää Bangkokista.

Jos siis olet matkaamassa Bangkokiin, tästä oppaasta on varmasti hyötyä

Bangkok

Sisällysluettelo

Bangkok Yleistä

Tämä matkaopas käsittelee eritoten Bangkokia. Suosittelen lukemaan myös Thaimaa matkaoppaan.

Paras aika matkustaa Bangkokiin

Parasta aikaa matkustaa Bangkokiin ei ole. Kaupungissa riittää nähtävää ja tekemistä jokaiselle vuodenajalla ja säälle, eikä majoittumisen hinta niinkään laske sesongin ulkopuolella. Suomalaiselle Bangkokin sää on aina kuuma.

Yleisesti ottaen sesonki on marraskuusta maaliskuuhun, jolloin kosteus ja kuumuus ovat alhaisimmillaan.

Huhtikuun puolessavälissä eli vuoden kuumimpaan aikaan, juuri ennen sadekauden alkamista vietetään thaimaalaista uudenvuodenjuhlaa – Songkrania,

Shoppailijan kannattaa suunnata Bangkokiin kesäkuussa jolloin kaupoissa on isoimmat alennukset.

Rahanvaihtaminen Bangkokissa

Edullisin tapa hankkia Thaimaan bahteja on ottaa euroja mukaan matkalle. Bangkok on täynnä rahanvaihtopisteitä, niitä löydät helpoiten ostoskeskuksista sekä BTS asemilta.

Yleisimmät ja halvimmat rahanvaihtajat Thaimaassa ovat Super rich (oranssi kioski), Kasikorn (vihreä kioski) ja SCB (lila kioski) Valuutanvaihtajat eivät peri komissiota, mutta kurssi vaihtelee.

Rahansäästövinkki: Lentokentällä kannattaa suunnata alakerran metroasemalle vaihtamaan rahaa, täältä saat paremman kurssin.

ATM Pankkiautomaatit Bangkokissa

Pankkiautomaatteja löydät Bangkokista joka kulmalta, niissä kelpaa myös suomalainen pankkikortti. Useimmiten ATM on kuitenkin kallein vaihtoehto, sillä automaatit ottavat 200THB kuluja siirrosta ja voit maksimissaan nostaa 10 000THB kerralla. Tähän päälle vielä oman pankin kulut.

Pankkikortin käyttö Bangkokista

Pankkikortti kelpaa nykypäivänä monessa paikassa Bangkokissa. Tiukalla budjetilla matkaavan kannattaakin suosia pankkikortin käyttöä aina kun mahdollista. Useat paikat vaativat ostoksille minimimäärän (100-300THB) jotta voit maksaa kortilla.

Bangkok lentokenttä & lennot

Bangkokissa on kaksi lentokenttää, suvarnabhumi (BKK) jota kautta lähes kaikki suomesta Bangkokiin suuntaavat saapuvat, sekä vanhempi Don Mueang(DMK) lentokenttä, jossa operoi lähinnä halpalentoyhtiöitä ja maan sisäsiä lentoja.

Suomesta suorat lennot Bangkokiin lentää Finnair: Välilaskullisella lennolla säästää useimmiten hieman rahaa ja pieni jaloittelutauko kentällä voi olla toisille mukavampi vaihtoehto. Arvioiden mukaan välilaskulliset Qatar airways ja Turkish Airlines olisivat jopa asiakaspalvelutasoltaan parempia ja edullisempia kuin Finnair. Myös venäläinen Aeroflot on turvallinen ja edullinen valinta.

Missä majoittua - Bangkok kartta

Bangkok on kaupunkina valtava, ja kaupungin alueet ovat eroavat hurjasti toisistaan.

Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin pitää, että majoittuminen kannattaa hankkia julkisen liikenteen (BTS/MRT/ARL) läheltä, jolloin liikkuminen kapungilla on vaivatonta.

Ensikertailaiselle suosittelen majoittumista ylemmällä Sukhumvit alueella.

Tässä kappaleessa tutustutaan Bangkokin karttaan ja käydään läpi eri alueet

Bangkok alueet

bangkok alueet

Sukhumvit

Sukhumvit on Bangkokin modernein, mutta kallein alue. Tälle alueelle on keskittynyt lähes kaikki kalliimmat aktiviteetit, kuten kauppakeskukset, kattoterassit, kalliit ravintolat ja prostituutioista tunnettu nana plaza. Alueen suurimpia etuja on vaivaton pääsy BTS train. Sukhumvit on myös erityisesti Bangkokissa asuvien expattien suosiossa.

Ylempään sukhumvittiin lukeutuu BTS asemat Nana – Phra Khanong

Suosittelen ylempää Sukhumvit aluetta ensimmäistä kertaa Bangkokissa vierailevalle

Khao san

Khaosan on ehkä Bangkokin tunnetuin alue ja ideaali pienen budjetin reppureissaajalle tai yöelämästä kiinnostuneelle. Miinuspuolena Khao sanissa voidaan pitää huonoa yhteyttä julkiseen liikenteeseen ja jatkuvaa melua.

Suosittelen Khao sania pienen budjetin reppureissaajalle, joka on kiinnostunut yöelämästä.

Siam

Siam shoppailijan mekka. Tältä alueelta löydät ison määrän isoja ostoskeskuksia. Siam parago, Central World, MBK.

Siamissa yhdistää 2 BTS linjaa.

Suosittelen Siamia jos tavoitteesi on shoppailla Bangkokissa

Silom & sathorn

Silom on Bangkokin liiketoiminnan keskittymä. Tällä alueella yhdistyy BTS & MRT linjat. alue tunnetaan myös paikallisten keskuudessa Patpongin punaisten lyhtyjen

Chinatown

Bangkokin kiinakortteli budjettimatkaajien suosima hektinen alue. Tämä alue on yksi bangkokin vanhimpia alueita ja sopii erityisesti katukauppiaiden ja katuruuan ystäville. Plussaa lähellä olevasta metro asemasta.

Bangkokin juna-asema sijaitsee myös Chinatownissa.

Suosittelen kiinakorttelia budjettimatkaajille, jotka eivät halua majoittua khaosanin meluun.

Riverside

Riverside alueelta löydät Bangkokin historialliset juuret. Tältä alueelta löydät useimmat 5 tähden hotellit ja historialliset nähtävyydet

miinuspuolina on se että tällä alueella on vain yksi BTS pysäkki ja alue on hieman muita alueita hintavampi

Huai khwang

Huai khwang on vähemmän Bangkok matkaoppaissa puhuttu alue, tämän alueen plussana on edullisemmat majoitukset ja hyvät yhteydet MRT metroon.

Olen suosinut tätä aluetta itse hyvän hinta/laatu suhteen takia Airbnb majoituksissa.

Bangkok liikkuminen

Liikkuminen Bangkokissa on tehty helpoksi.

Julkinen liikenne on nopea ja edullinen.

Taksit ja bussit taas ovat ruuhka aikana erittäin hidas vaihtoehto.

Bangkok liikkuminen
Bangkok julkinen liikenne kartta
6.6.2020 Päivitetty Bangkokin julkisen liikenteen kartta. Lähde: Travelhappy

Metro (MRT / sininen viiva)

bangkok metro kartta
Bangkokin metron uusin kartta. Tarkista päivitykset täältä: http://www.bangkokmetro.co.th

Bangkokin maanalainen metro liikkuu pohjoisen Bang Sue aseman ja Lak song aseman välillä. Aikaisemmin päätepysäkki oli Hua lamphong juna-asema, mutta metroa on 2019-2020 laajennettu ripeää tahtia.

MRT Yhdistyy BTS skytrainiin kolmelta asemalta – Silom – Sukhumvit ja Chatuchak park.

Ilmastoitu juna kulkee reitillä aamu kuudesta keskiyöhön 2-4minuutin välein ruuhka-aikaan ja 4-6min välein ruuhka-ajan ulkopuolella.

MRT lippu kustantaa alkaen 16THB nousten 2-3THB/asema. Maksimissaan 41THB.

Lippu on muovinen ”kolikko” jonka voit ostaa asemien kioskeilta tai itsepalveluautomaatilta. Saatavilla on myös lippuja rajattomille matkoille – 1pv 120THB, 3-pv 230THB ja 30pv 1 400THB. Myös talletuksia vaativa kortti on saataville 230THB hintaan, joka sisältää 80THB saldoa.

Skytrain (BTS/vihreä viiva)

Kaupungin päällä kulkeva skytrain on toinen mahdollisuus päihittää ruuhka. BTS junilla on kaksi reittiä, Sukhumvit ja Silom, jotka yhdistyvät Siam pysäkillä.

Skytrain operoi aamu kuudesta keskiyöhön, 3 minuutin välein ruuhka-aikaan ja 5 minuutin välein muulloin.

Yksisuuntainen lippu kustantaa 15-42THB matkasta riippuen.

Paljon matkaavan turistin kannattaa harkita 1 päivän lippua 130THB hintaan jolla saat matkustaa rajattomasti.

Bangkokissa asuvan kannattaa harkita Rabbit kortin ostoa, johon voi ladata käteistä etukäteen ja välttää jonot asemilla.

Airport rail link (ARL)

Airport link on kätevin ja nopein tapa päästä suvarnabhumin lentokentältä suoraan kaupunkiin. Airportlink kulkee suvarnabhumin alakerrasta Phayathain asemalle asti, josta voit jatkaa BTS skytrain junalla. Toinen yhdistyskohta on Makkasan/Petchaburi asema MRT metroon.

Airportlink operoi 6:00-24:00, 10 minuutin välein ruuhka-aikana ja 15 minuutin välein ruuhkan ulkopuolella.

Yhdensuuntainen lippu Airportlinkillä kustantaa 35-45THB matkan pituudesta riippuen.

Taksi

Ilmastoidut taksit ovat edullinen ja mukava vaihtoehto 3-4 hengelle. Taksi kannattaa napata lennosta, sillä turistialueilla ja hotellien edustoilla odottavat taksit useasti veloittaa turistilta reilusti enemmän. Käski aina taksikuskia käyttämään mittaria, äläkä hyväksy mitään erikoisdiiliä.

Taksi kustantaa 35THB ensimmäiseltä kilometriltä jonka jälkeen 5-9THB/kilometri, riippuen matkan pituudesta. Jos matkustat ruuhka-aikana ja taksi matelee, lisätään hintaan pieni lisämaksu.

Kaupungin ulkopuolelle, kuten lentokentälle matkustaessa kuski saattaa kysyä ”express” tiestä, jolla matka taittuu nopeammin. Tietullit ovat noin 25-45THB, joka maksetaan käteisenä matkan aikana, ei matkan päätettyä.

Pidemmille matkoille on mahdollista neuvotella taksikuskin kanssa diili, kuten Pattayalle (1 200THB) tai Hua Hiniin (1,500THB).

Taksikuskit puhuvat yleensä vain huonoa englantia, joten hankalampi osoite kannattaa näyttää paperilta tai puhelimesta.

Taksin voit tilata 20THB lisämaksua vastaan numerosta 1661

Grab on myös edullinen ja hyvä vaihtoehto, sen avulla vältyt yleisimmiltä taksihuijauksilta, voit maksaa matkan sovelluksen kautta, saat luotettavan ja turvallisen kuskin sekä taksikuski löytää kohteen helposti sovelluksen kautta.

Moottoripyörätaksit

moottoripyörätaksi

Mopotaksit tunnistat värikkäistä liiveistä. Nämä yleensä kerääntyvät ruuhkaisten liikenne ympyrien, katujen, kauppakeskusten ja torien lähettyville.

Mopotaksit ovat nopea kulkuväline ruuhka-aikana, toisin kuin ruuhkaan jumittuvat taksit. Moottoripyörätaksit soveltuvat erinomaisesti lyhyille matkoille. Pidemmillä matkoilla hinta on lähes sama kuin autotaksilla.

Valitse vain kuski joka tarjoaa kypärän ja neuvottele hinta etukäteen. Grabin kautta saat laadukkaita kuljettajia kypärineen.

Tuk-Tuk

ksikuskeja parempaa englantia ja turisti alueilla asiakkaita kalastelevat kuskit rupeavat nopeasti ärsyttämään kävelevää reissaajaa.rikkäät ja äänekkäät kolmipyöräiset tuk tukit ovat Thaimaassa lähinnä turistien huveja. Kuskit yleensä puhuvat ta

Tuk tukit saattavat olla hauska ja ehkä jopa vaarallinen kokemus, mutta ovat useimmiten takseja kalliimpi tapa liikkua, lyhyt matka kustantaa noin 30-50THB

Tuk tukit ovat kaikista ahkerimpia ehdottelemaan kierrosta, jossa käytäisiin erityisissä kaupoissa, kuten esimerkiksi pukuja tai koruja ostamassa. Tämä on yleinen huijaus, jossa turistille myydään rihkamaa.

Bussit

Bussit Bangkokissa ovat erittäin halpoja, mutta oikean bussin löytäminen saattaa olla turhauttavaa ja englanniksi avunsaaminen bussissa saattaa olla haastavaa. Yhdensuuntainen bussilippu kustantaa alkaen 5THB ja se ostetaan bussin sisältä konduktööriltä

Veneet

Nontaburista Rathaburanaan kulkee express veneitä 15 minuutin välein 6 aamulla ilta seitsemään.

Veneet pysähtyvät eri laitureilla riippuen niiden värityksestä. Keltainen ja vihreä ovat nopeimmat, mutta pysähtyvät vain 12 laiturilla, kun taas oranssilippuiset ovat hitaimmat mutta pysähtyvät jokaisella laiturillla.

Lauantaisin ja sunnuntaisin vain hitaimmat oranssilippuiset veneet operoivat.

Lippu veneeseen kustantaa 10-40THB ja se ostetaan joko veneessä konduktrööriltä tai joillain laitureilla kioskeilta.

Turistiveneitä operoiva Chay Phraya Tourist Boat operoi päivittäin 9.30-16:00. 150THB hintaan saat loputtomasti matkoja päiväksi. Lippu käy myös tavallisessa veneessä.

Turistiveneessä matkailijalle tarjotaan selostus, pieni opas ja vesipullo. Turistiveneen reitti alkaa Sathom laiturilta ja kulkee Tha Phra Athit laiturille 10 pysähdyksellä Turistiveneet kulkevat 30 min välein.

Myös joen ylittäviä lauttoja on saatavilla, joka kustantaa 3.5THB/mautta. Lautat operoi aamu viideltä ilta kymmeneen.

Pitkähäntäveneet…

Bangkok nähtävyydet & tekemistä

Bangkok saattaa ensisilmäyksellä tuntua vain tylsältä kaupunkiympäristöltä

Tosiasiassa bangkokissa on paljon nähtävää!

Tässä bangkokin parhaat nähtävyydet

Bangkok

Temppelit

Temppelit Bangkokissa eivät ole vain turistinähtävyys – vaan tärkeitä paikkoja paikallisille. Temppelit vaativat asiallista käyttäytymistä ja pukeutumista. Temppeleihin et pääse shortseissa tai paljastavissa vaatteissa. Temppeleiden sisäänkäynnillä on kuitenkin kaupustelijoita, joilta voit ostaa tai vuokrata peittävät vaatteet temppelikierrokselle. Tässä muutama huomion arvoinen temppeli Bangkokissa.

Grand Palace

Grand palace BangkokGrand Palace on Bangkokin tunnetuin nähtävyys. Tämä palatsi toimi Thaimaan kuninkaan asuinpaikkana vuosina 1782-1925. Palatsi on massiivinen, näyttävien rakennusten kompleksi jonka kiertäminen vaatii aikaa.

Sisäänpääsymaksu: 500THB
Avoinna: 8:30-15:30

Wat pho

wat pho lepäävä buddhaWat pho on lähes jokaisen Bangkokiin suuntaavaan matkalistalla. Tämän nähtävyyden kohokohta on massiivinen kullalla päällystetty makaava Buddha patsas.

Sisäänpääsymaksu: 100THB
Avoinna: 8:18:30

Wat Arun

Wat Arun

Wat arun on Thonburin maamerkki ja varmasti uniikin suunnittelunsa vuoksi yksi Bangkokin näyttävimmistä temppeleistä. Wat Arun sijaitsee Wat phota vastapäätä, joen voit ylittää lautalla.

Sisäänpääsymaksu: 100THB
Avoinna: 8:00 – 18:00
Arvioitu aika: 1 tunti

Wat suthat

Wat suthat

Wat suthat on yksi bangkokin vanhimmista buddhalaisista temppeleistä

Sisäänpääsy: 20THB
Avoinna: 9:00 – 18:00

Wat taimit

Muita huomionarvoisia nähtävyyksiä

Mahanakhon Skywalk

Mahanakhon skywalk

Bangkokin korkein rakennus, näyttävä jo ulkoapäin. Hissillä pääset 314metrin korkeudella sijaitsevalle kattoterassille, mistä näet hyvin koko kaupungin. Lasilattia, jossa voit kävellä ja kauhistella yli 300 metrin pudotusta suoraan alas. Baarin hinta suomitasoa, ei pukukoodia.

Sisäänpääsy: 1050THB
Avoinna: 10:00 – 24:200

Lentokoneiden hautausmaa

lentokoneiden hautausmaa

Tämä ei niin tyypillinen turistikohde on varmasti yksi mieleenpainuvimmista. Lentokoneiden hautausmaakoostuu hylätyistä, käytöstä poistetuista lentokoneista. Alueella ei niinkään mitään rajoituksia tai pääsymaksua, mutta lentokoneiden hylyissä asuu kodittomia jotka saattavat kerätä pientä noin 200THB pääsymaksua.

Chatuchak viikonloppumarkkinat

Viikonloppuisin järjestettävä Chatuchac markkinat ovat Thaimaan, tai ehkä jopa maailman isoimmat markkinat. Viimevuonna markkinoilla oli yli 15 000 myyntikojua ja 11 500 myyjää jaettuna 27 eri osaan. Keskimäärin 200 000 vierailee viikonloppumarkkinoilla joka viikonloppu. Täältä löydät lähes kaikkea.

Khaosan road

kHAOSAN

Khaosan road on budjettimatkaajien ja reppureissaajien kohtaamispaikka. Täältä löydät valtaosan edullisista hotelleista ja hostelleista, paljon katuruokaa ja yöelämää.

Iconsiam

IconSiam on 2018 valmistunut, erittäin näyttävä ja massiivinen ostoskeskus. Näkemisen arvoinen paikka, vaikkei shoppailu nappaakaan.

Wat Samphran Lohikäärme temppeli

Wat Samphran

Hieman syrjemmällä sijaitseva näyttävä lohikäärmetemppeli. Tämä temppeli on varsin tuntematon, eikä usea kokeneempikaan Bangkokin kävijä siitä tiedä. Ei pääsymaksua.

Ancient City

Ancient city

Valtava ulkoilmapuisto josta löytyy Thaimaan historialliset nähtävyydet. Paikkaa kannattaa kierrellä pääsylipun hintaan sisältyvällä polkypörällä. Aikaa menee noin päivä, sillä puisto on massiivinen ja pyöräilyä tule noin 5-9km.

Bangkokin keskustasta kannattaa ottaa BTS Khnea päätepysäkille ja jatkaa taksilla perille

Sisäänpääsy: 700THB

Yöelämä

 • Nana
 • Soi cowboi
 • patpong
 • Yaowarat road

Puistot

 • Bang Krachao
 • Chatuchack puisto
 • Lumpini park

Bangkok yöelämä

 • Baarit
 • Insanity
 • levels
 • mix

muuta

 • terminal21
 • Bangkok national museum
 • Criminal museom
 • Marriot
 • bangkok art & culture centre

Bangkok ravintolat

 • Thong lo buffet
 • bestbeef
 • Katusafka
 • grabfood
jatkuu…